Zoekmachine optimalisatie (SEO).

Beter vindbaar.

Dutch Blue SEO specialisten geven gas en leveren bewijs.

SEO is de afkorting van de Engelse term Search Engine Optimization en staat voor zoekmachine optimalisatie. Anders gezegd: door je teksten te optimaliseren, je online platformen op elkaar en op je social media accounts af te stemmen en de juiste SEO-technieken toe te passen scoor je hoger in zoekmachines zoals Google.

We helpen je met on-page (= op de website zelf, dus alles wat je kunt lezen, bekijken, luisteren en gebruiken), off-page (= vermeldingen op andere websites) en technische optimalisatie (=laadsnelheid, code, e.d.). Dat biedt behoorlijk wat mogelijkheden. Denk aan zoekwoord analyses, semantische SEO-teksten, content creatie, blogartikelen, linkbuilding, social media accounts, affiliate partners, etc.

Over wat goed bij jouw organisatie past en wat je snel betere vindbaarheid oplevert kunnen we je heel precies adviseren. Er zijn voor iedere organisatie zowel quick wins als langetermijnstrategieën. Als we eenmaal gas geven, laten we je aan de hand van maandelijkse rapportages de resultaten zien.

Zin om te ontdekken hoe jij op organische wijze je positie in Google kunt verhogen? Bel ons voor een goed SEO advies.

Veelgestelde vragen.

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Wie wil dat niet bovenaan in Google komen? Natuurlijk kunnen we hierbij helpen, maar dit is niet 1-2-3 gerealiseerd. Nadat je ons verteld hebt op welke zoektermen je gevonden wilt worden, gaan we je website analyseren en vergelijken die met de concurrentie. Aan de hand van dit onderzoek weten we exact wat er moet gebeuren om organisch goed gevonden te worden op voor jou belangrijke termen.

Hoe vet is het als jouw doelgroep je weet te vinden zonder dat men op een advertentie (SEA) hoeft te klikken! Om dit te bereiken heb je natuurlijk veel geïnvesteerd in SEO-werkzaamheden, maar wij noemen het resultaat ook wel ‘gratis geld verdienen’. Heb je eenmaal deze goede posities dan raak je deze niet zomaar kwijt. Dit kan er zomaar voor zorgen dat je minder hoeft te investeren in SEA.

Wat is SEO?

SEO is de Engelse afkorting voor zoekmachine optimalisatie. Dit zijn werkzaamheden die als doel hebben dat jouw website beter gevonden wordt in Google. SEO kent drie belangrijke onderdelen, namelijk technische optimalisatie, on-page optimalisatie en linkbuilding.

Zie ik direct resultaat met SEO?

Bij SEO gaat het om werkzaamheden die pas na een paar maanden effect hebben op de natuurlijke vindbaarheid van je website. Deze tijdsinvestering is echter wel duurzaam, wat betekent dat het verkeer dat het gaat opleveren geen extra kosten met zich meebrengt. Een goede positie in de zoekmachine gaat zorgen voor meer bezoekers en meer bezoekers betekent meer verkopen (aanvragen, inschrijvingen enz.). Als het goed heb je inmiddels namelijk een beeld van het conversieperentage (aantal bezoekers dat daadwerkelijk actie onderneemt op je website).

Wat zijn de kosten voor SEO?

Hoe snel wil je hoog in Google komen te staan? Met het antwoord kunnen we nog niet direct aangeven wat het kost. Heb jij 50 concurrenten die al 10 jaar bezig zijn met zoekmachine optimalisatie dan wordt het een duur geintje om je snel hoog in de zoekmachines te krijgen en kunnen we misschien adviseren om andere strategieën toe te passen. Of dit voor jou ook het geval is hebben we zo uitgezocht. We kunnen namelijk zien wat de concurrentie van jou doet en gedaan heeft aan zoekmachine optimalisatie. Met behulp van deze informatie weten we wat er moet gebeuren om hen van de troon te stoten, binnen hoeveel tijd we topposities kunnen realiseren en wat het jou gaat kosten.

Wat is linkbuilding?

Bij linkbuilding regelen wij dat andere websites naar jouw website een linkje plaatsen. Wil je optimaal organisch te vinden zijn in Google, dan is linkbuilding (nog steeds) erg belangrijk. Ow, ja er zijn verschillende soorten linken, waar we je hier niet mee gaan belasten, maar het is wel degelijk belangrijk om kwalitatieve links te hebben. Zomaar een paar honderd irrelevante links verwerven daar trapt Google niet meer in, sterker nog dit kan nadelige gevolgen hebben voor je vindbaarheid. Een duidelijke linkbuilding strategie is hier aan te raden.

Wat is on-page optimalisatie?

Bij on-page optimalisatie gaat het om alles wat te maken heeft met het verbeteren van pagina’s, zodat deze beter aansluiten op wat de beoogde bezoeker zoekt. Google waardeert een goed geoptimaliseerde tekst meer dan minder relevante content. Aanpassingen die we doen om beter gevonden te worden zijn het aanpassen van titels, tekst, plaatjes en beschrijvingen. Hoe relevanter je bent voor Google des te groter de kans dat je boven je concurrent komt te staan die hetzelfde aanbiedt als jij. (Mocht je ook adverteren met Google Adwords, heb je hierdoor ook nog kans dat je minder betaalt dan je concurrent. Simpelweg omdat Google ziet dat je relevantere informatie hebt voor de zoeker dan je concurrent).

Wat is technische optimalisatie?

Onder technische optimalisatie verstaan we de werkzaamheden die de werking van de website verbeteren. Dit wordt door bezoekers en Google gewaardeerd! Dit kun je op verschillende manieren toepassen, zoals het al aangeeft, het is enigszins technisch. Wil je exact weten wat we allemaal kunnen doen ter verbetering van de vindbaarheid van jouw website? Laat het ons weten en we zijn best bereid om op voorhand een paar voorzetten te geven. Let wel, zoekmachine optimalisatie vergt wel een aanlooptijd, afhankelijk van diverse factoren (concurrentie is er zo één), houden wij altijd rekening met een periode van enkele maanden voordat de eerste stijgingen zichtbaar zijn.

Ik wil meer omzet

Ik wil meer omzet.

Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

Bedrijfsnaam*

Naam*

Telefoonnummer*

Ook online succes?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.