Google plus bedrijven pagina? 4 redenen waarom wel..

Gebruikt u al Google Plus voor uw bedrijf of houdt u het liever bij andere social media? Ontdek nu 4 redenen waarom Google plus heel handig is voor uw bedrijf. 4 redenen Google Plus Google plus,...
Websites

Gebruikt u al Google Plus voor uw bedrijf of houdt u het liever bij andere social media? Ontdek nu 4 redenen waarom Google plus heel handig is voor uw bedrijf.

4 redenen Google Plus

Google plus, (bijna) iedereen heeft er wel eens van gehoord maar of we er daadwerkelijk iets mee doen? Nee! Het wordt automatisch voor u aangemaakt wanneer u een Gmail account of YouTube account hebt. Tot zover komen de meeste eigenlijk met Google Plus.
Wanneer u beter wilt gevonden worden in Google is Google Plus een uitkomst. Heeft u nog geen idee hoe een Google Plus profiel eruit ziet? Bekijk de Google Plus bedrijfspagina van Dutch Blue.

1. Google Plus helpt je SEO een handje

Google Plus is hét social media kanaal van Google. Daardoor worden artikelen en foto’s direct opgenomen in de index van de Google zoekmachine. U kunt van uw volgers +1 krijgen, hierdoor gaan uw berichten nog sneller omhoog in de index. Hoe meer +1, hoe interessanter u bent voor Google.

2. Knowlegde Graph

Wanneer u gaat zoeken naar een bedrijf op Google ziet u vaak aan de rechter kant een kader. In dit kader is de naam en het logo van het bedrijf te zien. Verder zijn er vaak adres gegevens te vinden of een recent bericht van de Google Plus pagina.
Het is dus ook zo dat wanneer er mensen naar u zoeken, u gelijk aan de rechterkant opvalt. Door dit kader neemt u bijna het hele scherm van de zoekpagina in.

3. Je bereik is kleiner maar effectiever

U heeft wellicht minder volgers op uw Google Plus account dan op Twitter, u kunt wel de mensen beter bereiken. Wanneer ik mijn Twitter open scrol ik er snel doorheen, soms zijn er na een tijdje weer 100 nieuwe tweets. Ik heb vaak geen zin om deze allemaal te lezen. Bij Google Plus is het wat rustiger, hierdoor is er meer overzicht. Daarbij kunt u uw volgers indelen in ‘kringen’. Per bericht kunt u uw kring bepalen, hierdoor kunt u bijvoorbeeld alleen trouwe klanten bereiken of alleen potentiële klanten.

4. Lokaal gevonden worden

Met Google Plus kunt u uw bedrijf op Google Maps zetten. Hierdoor weet Google precies waar u zit en helpt dit bij uw lokale SEO. Als u bijvoorbeeld met een drukkerij bent gevestigd in Rotterdam en ik zoek vanaf mijn computer in Rotterdam naar een drukkerij, ziet Google dat ik zoek vanuit Rotterdam. Google laat mij de meeste relevante drukkerijen zien, dit hangt samen met de locatie.

Zelf verwacht ik dat Google Plus over een tijd veel meer kan betekenen voor ons. Langzaam merk ik dat er steeds meer bedrijven en personen gebruik maken van dit social media kanaal . Dat ziet u ook terugkomen in de cijfers, vorige jaar was er een stijging van 4{62dccfd8668ad037337cfc22bd366782cebd813d3677f209723816e431a6cfbb} en zijn er nu bijna 2 miljoen actieve gebruikers.

Zelf plussen?

Bent u overtuigd van Google Plus voor uw bedrijf? Begin met een Google account aanmaken en de rest volgt vanzelf. Wilt u wel Google Plus maar veel te druk met uw bedrijf? Ik doe het graag voor u! Neemt u even contact op met mij, dan maak ik voor uw bedrijf een goed gevuld Google Plus pagina en verhoogt u daarbij uw online vindbaarheid.

Ik wil meer omzet

  Ik wil meer omzet.

  Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

  Bedrijfsnaam*

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Ook online succes?

  Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
  We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.