Zoekmachine optimalisatie (SEO).

Wil jij sneller en eenvoudiger gevonden worden door jouw potentiële klanten? En wil je meer websitebezoekers op jouw website en meer omzet halen uit online marketing? Dutch Blue verbetert de online vindbaarheid van jouw bedrijf! SEO oftewel zoekmachine optimalisatie is hier een belangrijk onderdeel van. Onze specialisten helpen je bij het realiseren van maximale zichtbaarheid in de online zoekmachines. Benieuwd hoeveel websitegebruikers wij op jouw website kunnen krijgen?

Onze SEO-specialisten helpen je bij:

Online vindbaarheid
SEO draagt bij aan jouw online vindbaarheid op het internet. Wanneer jouw potentiële klanten een behoefte of probleem hebben, is de kans groot dat zij dit opzoeken via een zoekmachine.
Jij wilt natuurlijk met jouw bedrijf sneller worden gevonden dan je concurrenten.

Content ontwikkelen
Relevante content is van groot belang wanneer je gevonden wilt worden op het internet.
Dit kan in de vorm van blogs, maar ook in de vorm van SEO geoptimaliseerde landingspagina’s en websiteteksten. Klik hier voor meer informatie.

Linkbuilding
Linkbuilding is een activiteit om links van andere websites te verzamelen.
Hoe meer andere relevante websites naar jouw pagina linken, hoe groter de kans dat jij op de eerste pagina van Google terecht komt. Klik hier voor meer informatie.

Website optimalisatie
De positie van jouw website binnen een zoekmachine is afhankelijk van veel verschillende variabelen.
Er wordt gekeken naar de laadtijd van de website en of deze ook geschikt is voor het gebruik op een mobiele telefoon.
Wij helpen je bij de optimalisatie van jouw website. Klik hier voor meer informatie.

SEO als langetermijnstrategie

Waar je bij SEA vaak heel snel resultaat ziet, is dit bij SEO anders. Zoekmachine optimalisatie wordt gezien als een langetermijnstrategie en een continu proces. Een ander groot verschil met het adverteren via zoekmachines, is dat SEO gratis is. Je betaalt geen advertentiekosten, daartegenover staat wel dat het meer moeite kost om op een nummer 1 positie te komen in Google. Gelukkig voor jou en jouw bedrijf hebben wij verschillende specialisten in huis, die de kans op een hoge positie in Google vergroten.

De SEO-diensten van Dutch Blue

Benieuwd naar hoe onze SEO-specialisten jouw bedrijf kunnen helpen? Dit doen wij door verschillende diensten beschikbaar te stellen. Hierbij kan je denken aan het optimaliseren van de technische kant van SEO, het opbouwen van autoriteit en het ontwikkelen van SEO geoptimaliseerde content.

Onze specialisten gebruiken slimme tools en technieken om ervoor te zorgen dat het meest optimale resultaat wordt behaald. Door de kennis en ervaring uit honderden andere projecten, kunnen wij zeer goed analyseren en adviseren op welk gebied er nog winst te behalen valt.

Benieuwd of er op jouw website nog winst te behalen valt? Wij geven je graag vrijblijvend advies en ontdek zo, wat er nodig is om jouw website beter te laten presteren in de zoekmachines.

Veelgestelde vragen.

Hoe kom ik bovenaan in Google?

Wie wil dat niet bovenaan in Google komen? Natuurlijk kunnen we hierbij helpen, maar dit is niet 1-2-3 gerealiseerd. Nadat je ons verteld hebt op welke zoektermen je gevonden wilt worden, gaan we je website analyseren en vergelijken die met de concurrentie. Aan de hand van dit onderzoek weten we exact wat er moet gebeuren om organisch goed gevonden te worden op voor jou belangrijke termen.

Hoe vet is het als jouw doelgroep je weet te vinden zonder dat men op een advertentie (SEA) hoeft te klikken! Om dit te bereiken heb je natuurlijk veel geïnvesteerd in SEO-werkzaamheden, maar wij noemen het resultaat ook wel ‘gratis geld verdienen’. Heb je eenmaal deze goede posities dan raak je deze niet zomaar kwijt. Dit kan er zomaar voor zorgen dat je minder hoeft te investeren in SEA.

Wat is SEO?

SEO is de Engelse afkorting voor zoekmachine optimalisatie. Dit zijn werkzaamheden die als doel hebben dat jouw website beter gevonden wordt in Google. SEO kent drie belangrijke onderdelen, namelijk technische optimalisatie, on-page optimalisatie en linkbuilding.

Zie ik direct resultaat met SEO?

Bij SEO gaat het om werkzaamheden die pas na een paar maanden effect hebben op de natuurlijke vindbaarheid van je website. Deze tijdsinvestering is echter wel duurzaam, wat betekent dat het verkeer dat het gaat opleveren geen extra kosten met zich meebrengt. Een goede positie in de zoekmachine gaat zorgen voor meer bezoekers en meer bezoekers betekent meer verkopen (aanvragen, inschrijvingen enz.). Als het goed heb je inmiddels namelijk een beeld van het conversieperentage (aantal bezoekers dat daadwerkelijk actie onderneemt op je website).

Wat zijn de kosten voor SEO?

Hoe snel wil je hoog in Google komen te staan? Met het antwoord kunnen we nog niet direct aangeven wat het kost. Heb jij 50 concurrenten die al 10 jaar bezig zijn met zoekmachine optimalisatie dan wordt het een duur geintje om je snel hoog in de zoekmachines te krijgen en kunnen we misschien adviseren om andere strategieën toe te passen. Of dit voor jou ook het geval is hebben we zo uitgezocht. We kunnen namelijk zien wat de concurrentie van jou doet en gedaan heeft aan zoekmachine optimalisatie. Met behulp van deze informatie weten we wat er moet gebeuren om hen van de troon te stoten, binnen hoeveel tijd we topposities kunnen realiseren en wat het jou gaat kosten.

Wat is linkbuilding?

Bij linkbuilding regelen wij dat andere websites naar jouw website een linkje plaatsen. Wil je optimaal organisch te vinden zijn in Google, dan is linkbuilding (nog steeds) erg belangrijk. Ow, ja er zijn verschillende soorten linken, waar we je hier niet mee gaan belasten, maar het is wel degelijk belangrijk om kwalitatieve links te hebben. Zomaar een paar honderd irrelevante links verwerven daar trapt Google niet meer in, sterker nog dit kan nadelige gevolgen hebben voor je vindbaarheid. Een duidelijke linkbuilding strategie is hier aan te raden.

Wat is on-page optimalisatie?

Bij on-page optimalisatie gaat het om alles wat te maken heeft met het verbeteren van pagina’s, zodat deze beter aansluiten op wat de beoogde bezoeker zoekt. Google waardeert een goed geoptimaliseerde tekst meer dan minder relevante content. Aanpassingen die we doen om beter gevonden te worden zijn het aanpassen van titels, tekst, plaatjes en beschrijvingen. Hoe relevanter je bent voor Google des te groter de kans dat je boven je concurrent komt te staan die hetzelfde aanbiedt als jij. (Mocht je ook adverteren met Google Ads, heb je hierdoor ook nog kans dat je minder betaalt dan je concurrent. Simpelweg omdat Google ziet dat je relevantere informatie hebt voor de zoeker dan je concurrent).

Wat is technische optimalisatie?

Onder technische optimalisatie verstaan we de werkzaamheden die de werking van de website verbeteren. Dit wordt door bezoekers en Google gewaardeerd! Dit kun je op verschillende manieren toepassen, zoals het al aangeeft, het is enigszins technisch. Wil je exact weten wat we allemaal kunnen doen ter verbetering van de vindbaarheid van jouw website? Laat het ons weten en we zijn best bereid om op voorhand een paar voorzetten te geven. Let wel, zoekmachine optimalisatie vergt wel een aanlooptijd, afhankelijk van diverse factoren (concurrentie is er zo één), houden wij altijd rekening met een periode van enkele maanden voordat de eerste stijgingen zichtbaar zijn.

Ik wil meer omzet

  Ik wil meer omzet.

  Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

  Bedrijfsnaam*

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Ook online succes?

  Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
  We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.