Het belang van een responsive website..

Weet u het nog? Het moment dat de eerste tablets op de markt kwamen of de eerste smartphones? U dacht misschien, wat moet ik met zo’n tablet? Tegenwoordig zijn deze apparaten niet meer weg te...
Websites

Weet u het nog? Het moment dat de eerste tablets op de markt kwamen of de eerste smartphones? U dacht misschien, wat moet ik met zo’n tablet? Tegenwoordig zijn deze apparaten niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven.Door de komst van smartphones en tablets is er veel veranderd is de online wereld. Maar waar moet u nu rekening mee houden?

Internet en mobiele apparaten

U kunt gerust stellen dat het internet de dag van vandaag werkelijk geen seconde stil staat. Net zoals het internet niet stil staat, staat ook de technologie niet stil die het mogelijk maakt om informatie via het internet te raadplegen. De voorbije jaren hebben met name de smartphones en in het bijzonder nog de tablets een groot deel van de (mobiele) computermarkt weten te veroveren. Het gevolg daarvan was dat er vrij ingrijpende veranderingen optraden op het internet. Met name Google heeft zeer duidelijk gesteld dat het belang van een responsive website niet mag worden onderschat. Hoe vaak komt het immers voor dat u ‘s avonds op de bank iets opzoekt via uw laptop of pc? De kans is groot dat u hiervoor uw tablet of mobiele telefoon raadpleegt. Steeds meer mensen raadplegen websites en webshops dus via de mobiele apparaten. Wilt u deze doelgroep niet verliezen, dan is een responsive website en webwinkel eigenlijk essentieel.

20% van het globale webverkeer door mobiele toestellen

Als u de recente cijfers bekijkt, maken deze in één klap duidelijk hoe belangrijk het is geworden om over een responsive website of webwinkel te beschikken. Tussen de 15 en 20 procent van het globale webverkeer komt op dit ogenblik namelijk binnen via mobiele toestellen. Het spreekt daarbij voor zich dat dit aandeel in de komende maanden en vooral jaren alleen maar verder zal toenemen. U zult uw tablet waarschijnlijk eerder meenemen op vakantie dan uw laptop.

responsive-website-voorbeeld

Ook voor zakenmensen geldt dat een tablet vaak de beste en vooral meest compacte oplossing biedt. Vooral wanneer u snel iets op het internet wilt opzoeken tijdens uw pauze of onderweg, dan zult u veel eerder gebruik maken van een smartphone of tablet dan van een laptop of een gewone computer. Beschikt uw website niet over een responsive design, dan is de kans bijzonder groot dat deze bezoekers naar een van uw concurrenten gaan die wel over een responsive website beschikken.

Wat is een responsive website eigenlijk?

Als u een responsive website, webshop of applicatie heeft, dan wordt het design aangepast naar het toestel waar gebruik van wordt gemaakt. Maakt u gebruik van een gewone computer, dan krijgt u het complete design te zien zoals dat bij een andere website eveneens het geval zou zijn. Gebruikt u een tablet of een smartphone, dan wordt het webdesign automatisch geoptimaliseerd aan uw beeldscherm. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet in te zoomen om de tekst te kunnen lezen en wordt ook het menu aangepast naar de grootte van het scherm. Op deze manier kunt u de informatie op een eenvoudige manier blijven raadplegen en lezen. Het spreekt voor zich dat dit het comfort van de mobiele internetgebruiker aanzienlijk vergroot waardoor men sneller geneigd zal zijn om bijvoorbeeld een dienst af te nemen of meer informatie aan te vragen.

Is uw website al responsive?

Ik kan het belang van een responsive website niet genoeg onderstrepen. Google heeft laten weten dat responsive websites beter worden opgenomen in de mobiele zoekresultaten en dat websites die niet over een responsive design beschikken zullen worden afgestraft. Wilt u het met uw website of webwinkel goed doen in de mobiele internetwereld, dan bent u eigenlijk verplicht om gebruik te maken van een responsive website. Zoals ik eerder in dit artikel al heb verteld, zal het gebruik van smartphones en tablets de komende jaren alleen maar verder toenemen. Hierdoor is het voor de meeste bedrijven essentieel om hun website te voorzien van een responsive design.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een responsive website? Ik wil u graag helpen. Neem contact met ons op via het contactformulier of bel naar 085 86 57 20.

Ik wil meer omzet

Ik wil meer omzet.

Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

Bedrijfsnaam*

Naam*

Telefoonnummer*

Ook online succes?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.