Het doel van online marketing.

Wat is jouw online marketing doel? Het online marketing doel is voor iedereen anders. Het ene bedrijf heeft een aantal fysieke winkels en wil zijn activiteiten uitbreiden naar online terwijl het...
Webshops

Wat is jouw online marketing doel?

Het online marketing doel is voor iedereen anders. Het ene bedrijf heeft een aantal fysieke winkels en wil zijn activiteiten uitbreiden naar online terwijl het andere bedrijf afhankelijk is van de verkopen via de webshop.

Wij kunnen je helpen met het concept, design en ontwikkeling van jouw site. We zorgen voor een ultieme combinatie van functionaliteit en unieke vormgeving.

Na het creëren van een platform voor jouw bedrijf kijken we graag met je naar jouw doel. Is jouw doelstelling meer leadgeneratie, een hogere omzet of juist een grotere klantenkring? Wij bekijken met je de mogelijkheden.

Zodra je een platform heeft is het belangrijk dat het ook wat op gaat leveren. Een mooie site is leuk, maar zonder verkeer en verkopen kan je de zaak sluiten. Wellicht is online marketing voor jou een uitkomst. Online marketing kan namelijk voor verschillende doelstellingen gebruikt worden.

Online marketing doel

Lead Generation
Vaak een doelstelling voor een website waar diensten worden aangeboden of producten niet direct op de site gekocht kunnen worden, maar waar vaak eerst contact gezocht wordt in de vorm van een offerteaanvraag, contactformulier, e-mail of via telefonisch contact.

Conversies
Meer verkopen genereren. Ook leads kunnen als conversie gezien worden, daar dit uiteindelijk ook tot sales zou kunnen leiden. Belangrijk is hier dat de juiste klanten op de juiste manier benaderd worden. Zo moet een potentiële klant die nog aan het oriënteren is op een andere manier benaderd worden dan een potentiële klant die al weet welk product hij/zij wil, maar nog niet waar.

Branding
Naamsbekendheid is soms belangrijk in een markt waar er heel veel alternatieven zijn voor jouw product. Hoe kan je zorgen dat consumenten toch naar jouw pagina komen? Door jouw naamsbekendheid en reputatie op het internet te vergroten. Met behulp van een brandingcampagne kan je er voor zorgen dat je verkeer en sales van jouw concurrenten begint af te snoepen omdat klanten nu voor je kiezen in plaats van voor jouw concurrenten.

Vindbaarheid
Uw site is net nieuw of vernieuwd, jouw product of dienst is precies wat de consument wil, maar jouw site trekt geen bezoekers en genereert al helemaal geen leads of verkopen. Waarschijnlijk is dit omdat jouw website niet goed gevonden wordt. Als je zoekt naar de producten die je aanbiedt, sta je pas op de vierde pagina in de zoekresultaten. 70% van het organische zoekverkeer klikt op de bovenste 3 organische zoekresultaten en 90% van het zoekverkeer kijkt niet verder dan de eerste pagina. Jouw site kan dus wel wat hulp gebruiken om op de eerste pagina terecht te komen.

Wat kost online marketing?

Er zijn mensen die zeggen dat online marketing alleen maar geld kost. Als u online marketing op een verkeerde manier inzet is dit inderdaad waar, maar wij helpen u graag om uw geld op een verantwoorde manier te spenderen aan online marketing activiteiten.

Met onze ervaring met Google AdWords en uw marktkennis kunnen wij uw bedrijf laten weergeven tussen de gesponsorde/betaalde advertenties in Google en zorgen voor een positieve ROI. Door juist de mensen die tot uw doelgroep behoren te targeten en irrelevante groepen links te laten liggen kunnen wij uw budget optimaal inzetten.

Met gebruik van retargeting kunnen we bezoekers die nog niet geconverteerd hebben terughalen naar uw website om ze alsnog te laten converteren.

Met gebruik van SEO (Search Engine Opitimization) maken we de website beter vindbaar in de organische zoekresultaten van Google. Dit is belangrijk, want 70% van de klikken in Google gaan naar de bovenst 4 resultaten terwijl 90% niet eens verder kijkt dan de eerste pagina. Een goede positie in de zoekresultaten is dus van groot belang.

We optimaliseren jouw website en jouw content zodat Google jouw site op zowel desktop als mobiel altijd op de eerste pagina weergeeft.

Mobielvriendelijke websites worden steeds belangrijker. In 2014 was al meer dan 50% van de zoekopdrachten via Google afkomstig van een smartphone of tablet en dit wordt alleen maar meer. Daarom bieden wij aan om de gehele website door te lichten en te optimaliseren zodat deze ook op smartphones en tablets gevonden wordt en correct wordt weergegeven.

Alle activiteiten die wij ondernemen zullen zorgvuldig met je worden doorgenomen. Wij denken graag mee over hoe we jouw website en campagnes kunnen verbeteren en de klant centraal te zetten in het verkoopproces. Onder het genot van een goede kop koffie en een stroopwafel nemen we graag de mogelijkheden met je door.  Neem vandaag nog contact met ons op of bel naar 085 – 486 57 20.

Ik wil meer omzet

  Ik wil meer omzet.

  Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

  Bedrijfsnaam*

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Ook online succes?

  Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
  We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.