Niet mobiel? Niet gevonden!.

Bing heeft aangekondigd te komen met een eigen versie van een mobiel vriendelijke update binnen de mobiele zoekresultaten. Ze hebben vanaf november 2014 onderzoek gedaan naar het gedrag van de...
Social media

Bing heeft aangekondigd te komen met een eigen versie van een mobiel vriendelijke update binnen de mobiele zoekresultaten. Ze hebben vanaf november 2014 onderzoek gedaan naar het gedrag van de gebruikers van Bing. Ze zijn tot de conclusie gekomen dat gebruikers sneller de gezochte informatie konden vinden binnen de mobiele zoekresultaten, wanneer een website een responsive design heeft. Op basis van deze gegevens hebben ze zelf een update ontworpen en zal binnen een aantal maanden toegepast worden.

De balans tussen mobiel vriendelijk en relevantie

Anders dan Google heeft Bing aangegeven dat zij niet gelijk websites afstraffen die niet mobiel vriendelijk zijn. Wanneer een niet mobiel vriendelijke website relevanter is voor de zoekwoorden waarmee wordt gezocht, dan komt deze website toch bovenaan in de zoekresultaten te staan. Hiermee wilt Bing bewaken dat de gezochte informatie zo snel mogelijk wordt gevonden.<

4 belangrijke factoren

Maar waar moet u op letten om te kijken of uw website wel mobiel vriendelijk is volgens Bing?
Bing heeft de belangrijkste punten gepubliceerd:

• Makkelijk navigeren door middel van grote knoppen, links en menu’s
• De tekst moet goed leesbaar zijn zonder te zoomen
• Een webpagina moet binnen de kaders passen zodat horizontaal scrollen overbodig is
• De content moet zichtbaar zijn, let op het gebruik van Flash of video’s

Bing komt nog met een tool waarop u kunt bekijken of uw website mobiel vriendelijk is volgens Bing. Tot die tijd kunt u hier alvast kijken of uw website, net als de website van Dutch Blue, voldoet aan de eisen van Google.

Onderneem mobiele stappen

Onderschat deze update niet. Wanneer uw website niet mobiel vriendelijk is zal dat leiden tot daling van inkomend verkeer met als gevolg conversiedaling. Bent u nog niet voorbereid en wilt u dit wel zijn? Ik help u graag verder met het bouwen van een responsive design. Maak online een afspraak of bel 085 – 486 57 20 en ik kom u graag bij u langs.

Ik wil meer omzet

  Ik wil meer omzet.

  Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

  Bedrijfsnaam*

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Ook online succes?

  Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
  We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.