De online marketing trends van 2017.

Het jaar 2016 ligt nog niet achter ons, of er wordt alweer volop geschreven en gespeculeerd over het jaar 2017. Ben je benieuwd naar de toonaangevende trends op het gebied van online marketing in...
Social media

Het jaar 2016 ligt nog niet achter ons, of er wordt alweer volop geschreven en gespeculeerd over het jaar 2017. Ben je benieuwd naar de toonaangevende trends op het gebied van online marketing in 2017? Wil je voorlopen ten opzichte van jouw concurrenten en het beste uit jouw onderneming halen? Dutch Blue is als online marketing bureau uitstekend op de hoogte van wat er speelt op online marketing vlak. Graag informeren wij je over de 5 belangrijkste trends die je in 2017 te wachten staan.

1. De invloed van social media neemt toe

De integratie van social media in het persoonlijk en zakelijk leven neemt steeds verder toe. Producten en diensten bijvoorbeeld worden steeds meer via social media gepromoot en ook daadwerkelijk verkocht. Ook op het gebied van klantenservice neemt de rol van social media volop toe. Dat is iets voor jou als ondernemer om in de gaten te houden en handig op in te spelen.

2. Social media updates gegenereerd door een algoritme

De meeste updates die je bijvoorbeeld op Facebook voorbij ziet komen, zijn vrijwel allemaal door mensen gecreëerd en geplaatst. In 2017 gaat dat meer en meer veranderen. Updates op social media zullen steeds meer worden gegenereerd door een algoritme.

3. Toename van live video

Het is je vast en zeker al eens opgevallen dat op social media live video steeds vaker voorkomt. Dit zal in 2017 niet anders zijn. Het gebruik van live video neemt steeds meer toe. Tijdens de verkiezingscampagnes in de Verenigde Staten werd er door Donald Trump al volop gebruik van gemaakt.

4. Een band opbouwen met behulp van storytelling

Een hechte band opbouwen met jouw publiek, het is de drive van elke ondernemer. Storytelling levert daar een belangrijke bijdrage aan. De combinatie van social media in combinatie met content marketing neemt in 2017 een vogelvlucht. Het is een uitstekende manier om iets over jouw merk te delen en een connectie te maken met jouw doelgroep.

5. De kracht van visuele communicatie

Wellicht is het je al eens opgevallen dat er steeds minder tekst wordt gebruikt op social media en op websites. De kracht van visuele communicatie neemt in 2017 steeds meer toe. Dit betekent dat er volop wordt gecommuniceerd door middel van beelden, foto’s en video’s.

Ook online succes?

Wil je online succesvol worden en/of blijven? Dankzij deze online marketing trends ben je ook in 2017 verzekerd van succes. Natuurlijk heb je voor het komende jaar al een plan van aanpak liggen, maar zijn daarin ook de trends van 2017 meegenomen? Neem contact met ons op om bovengenoemde marketing trends te integreren in jouw onderneming. Wij voorzien je graag van professioneel advies en beschikken bovendien over de online tools om jouw onderneming ook in 2017 te laten groeien.

Ik wil meer omzet

  Ik wil meer omzet.

  Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

  Bedrijfsnaam*

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Ook online succes?

  Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
  We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.