Shopify, een goed idee voor je webshop.

Wil je jouw producten aanbieden op internet? Dan biedt een webshop hiervoor mooie mogelijkheden. Misschien heb je al een winkel en wil je je producten ook online gaan verkopen, of verkoop je...
Webshops

Wil je jouw producten aanbieden op internet? Dan biedt een webshop hiervoor mooie mogelijkheden. Misschien heb je al een winkel en wil je je producten ook online gaan verkopen, of verkoop je producten via social media en wil je dit aanvullen met een webshop. En natuurlijk kun je ook gewoon enkel een webshop opzetten. Kortom, genoeg redenen en manieren om een online shop te beginnen. Hier komt alleen wel het een en ander bij kijken. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg hulptroepen die je in kunt schakelen om van jouw webshop een succes te maken.

Shopify is een online platform dat het opzetten en runnen van een webshop zo eenvoudig mogelijk maakt. Vaak is het zo dat je op een webhosting site je eigen website kunt creëren en dat je de rest min of meer zelf uit moet zoeken. Bij Shopify wordt een totaaloplossing geboden om jouw webwinkel tot een succes te maken. Zelfs als je iets minder goed weet waar je technisch gezien nu eigenlijk precies mee bezig bent.

Ontwerp en creëer

Om te beginnen kun je op Shopify aan de slag met het ontwerpen en vormgeven van jouw online winkel. Is dit niet helemaal jouw cup of tea, dan kun je het natuurlijk ook overlaten aan de professionals. Er zijn diverse templates om uit te kiezen en aan de hand hiervan kan een webwinkel opgezet worden die er zeer professioneel uitziet. Uiteraard kan deze geheel naar eigen idee ingedeeld en aangepast worden, zodat het helemaal jouw winkel wordt. Hiervoor kun je onder andere gebruik maken van gratis stock afbeeldingen. Ook het logo voor jouw merk of bedrijf kun je creëren met Shopify.

Promoot en verkoop

Als je webshop eenmaal staat, dan kun je gaan werken aan je naamsbekendheid en marketing. Shopify biedt tools voor zoekmachine optimalisatie, zodat potentiële klanten jou kunnen vinden. Uitgebreide kennis van SEO heb je hiervoor niet nodig, want Shopify denkt graag met je mee. Ook marketing campagnes kun je eenvoudig opzetten met behulp van dit handige platform. Als je een advertentie op Facebook wilt plaatsen, dan kan Shopify je helpen met het vaststellen van je doelgroep, zodat jouw advertentie terecht komt bij het juiste publiek. Wil je helemaal zeker weten dat je een effectieve Facebook Ad hebt gemaakt? Dan kun je deze altijd laten controleren door Kit, een virtuele raadgever op het gebied van marketing.

Een ander handigheidje van Shopify is de zogeheten koopknop. Dit is een knop die je op elke gewenste website of blog kunt toevoegen, zodat je ook daar vandaan producten kunt verkopen. Je website wordt voorzien van een winkelwagen en zo in een handomdraai omgetoverd tot webshop.

Beheer je webshop

Zelfs over het beheer van je webwinkel is nagedacht bij Shopify. Als je een bedrijf runt, dan heb je het liefst alle belangrijke informatie bij elkaar, zodat het overzichtelijk blijft. Het afhandelen van je bestellingen, beheren van je voorraad en het bijhouden van je klantenadministratie gebeurt allemaal op één plek. Met Shopify Payments heb je de mogelijkheid om betalingen te ontvangen via verschillende betaalmethodes. Daarbij heeft Shopify een dashboard waarop je al je bedrijfsactiviteiten kunt bijhouden. Hiervoor kun je ook de App downloaden, zodat je alles via je mobiel kunt regelen. En heb je personeel in dienst, dan kun je ervoor kiezen om je medewerkers toegang te geven tot bepaalde gegevens of tools.

Toch wat hulp nodig?

Zie je het wel zitten om je webshop te runnen via Shopify, maar heb je geen tijd om deze zelf op te zetten, of ontbreekt het je volledig aan creativiteit? Dan nemen we deze taak bij Dutch Blue graag van je over. Aan de hand van jouw ideeën bouwen wij een mooie, kant en klare webwinkel waar je direct mee aan de slag kan. En natuurlijk kunnen we er ook voor zorgen dat je webshop de juiste bezoekers aantrekt en het gewenste aantal conversies bereikt door middel van online marketing. Wil je weten hoe wij jouw webshop succesvol kunnen maken? Neem dan snel contact op!

Ik wil meer omzet

Ik wil meer omzet.

Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

Bedrijfsnaam*

Naam*

Telefoonnummer*

Ook online succes?

Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.