Top 10: 1 april-grappen van 2016.

Zoals elk jaar is het weer lachen, gieren, brullen op 1 april en dit jaar is dat niet anders. Traditioneel zijn er veel nieuwsberichten, productintroducties en uitbreidingen aan producten die vaak...
Websites

Zoals elk jaar is het weer lachen, gieren, brullen op 1 april en dit jaar is dat niet anders. Traditioneel zijn er veel nieuwsberichten, productintroducties en uitbreidingen aan producten die vaak erg grappig zijn en soms zelfs te mooi om waar te zijn.

Mits goed uitgevoerd kan een 1 april grap leiden tot veel extra publiciteit, zeker als het geloofwaardig genoeg is om waar te zijn. Een goede afstemming van social media en website content is hiervoor van groot belang. Enkele bedrijven lekten helaas net voor 1 april hun grappen al, maar dat mag de pret niet drukken.

Een overzicht van een tien leuke, grappige en bijzondere 1 aprilgrappen.

1. Ola neemt raket uit de handel
Helaas was dit bericht te vroeg uitgelekt, maar desalniettemin een van de meest geslaagde grappen van de afgelopen week.

2. Q-music – 96km op de A2
Naar aanleiding van het bericht van Q-music  hebben tal van mensen afspraken afgezegd, omgereden of zelfs een vrije dag opgenomen.

file qmusic 1 april

3. Zelfrijdende fiets (Google)
Traditioneel is Google flink op dreef op 1 april, zo ook dit jaar, met onder andere dit snufje hoogstaande techniek.

4. Coolblue Minimagazijn
Coolblue introduceert Minimagazijnen en geeft haar klanten de mogelijkheid geeft om binnen 30 minuten al hun pakketje af te halen bij een minimagazijn bij hun in de buurt.

5. Plastic Cardboard (Google)
Zoals gezegd is Google elk jaar goed op dreef. Met deze nieuwe plastic cardboard kun je ‘reality’ beleven met 20/20 resolutie, 360? accuraat omgevingsgeluid en uiteraard alles in 4 dimensies.

6. Chip je kind (MediaMarkt)
Kun je eindelijk in alle rust op het terras genieten van je drankje terwijl je kinderen zich buiten je gezichtsveld vermaken, want hun locatie is makkelijk te achterhalen via je smartphone. Het product wordt ook zeer goed beoordeeld in de webshop

7. Liften met wc’s (Mitsubishi)
Mitsubishi stelt de juiste vragen, ook wij vragen ons af waarom niet meer liften van een toilet zijn voorzien.  Een oplettende klant vroeg zich echter wel af hoe het dan zit met handen wassen.

8. Bosch’s Zoo’o-lijn voor stofzuigers
Bosch houdt rekening met kleine kinderen die bang zijn voor de stofzuiger en introduceert onesies voor je stofzuiger. Voor slechts 49,95 kun je ze kopen in de webshop.

9. Voicicons: emoji’s met echte emotie
Speciaal voor blinden is een project gestart waar de emotie van de emoji’s met het geluid van de emotie wordt vergezeld. Dus niet langer “huilend gezicht” en “lachend gezicht” maar “boehoehoe” en “hahaha”. Wegens de overweldigend positieve reacties wordt er nu gekeken of het project ook serieus uitgevoerd kan worden.

10. Speciale pas voor groen licht
Het stoplicht automatisch op groen laten springen, dat is de droom. Het systeem met de FastWay pas zou volgende week de testfase in gaan. Op dit moment werkt het systeem voor voetgangers en fietsers. De prijs is met 2,50 per stoplicht op groen wel wat aan de hoge kant.

Wij hebben weer genoten van de 1 april grappen van dit jaar en dit was slechts een fractie van de bedrijven die 1 april gebruikten om op een ludieke manier het nieuws te halen.

Als bonus nog onze eigen 1 april grap:

Vanaf vandaag werken wij ook op locatie! Met ons nieuwe maasbestendige kantoor is voor ons geen brug te ver.
1 april DB boot

Mocht u geïnteresseerd zijn in online marketing en het beheer van uw social media zodat ook uw online aanwezigheid wordt opgemerkt, neem dan contact met ons op. Onder het genot van een goede bak koffie en een stroopwafel nemen we graag de mogelijkheden met u door.
Ik wil meer omzet

  Ik wil meer omzet.

  Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

  Bedrijfsnaam*

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Ook online succes?

  Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
  We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.