7 redenen waarom je altijd een website moet onderhouden.

...
Websites

Iedereen met een onderneming kent het wel: het belang van een goed gestructureerde website. De valkuil hier is dat het niet simpel is om een website draaiende te houden. Het regelmatig onderhouden en bijwerken van een website is van belang om problemen te voorkomen.

Het onderhouden van een website is belangrijk voor elk bedrijf, ongeacht het een kleine of grote onderneming is. Een website is een wereldwijd venster voor een groot publiek, waarvan je wil dat ze de juiste waarde van jouw product of dienst ervaren. Het is dus van cruciaal belang dat een website goed wordt onderhouden. Ieder bedrijf heeft regelmatig websitebeheer nodig om genoeg klanten aan te kunnen trekken en deze ook te behouden.

Bovendien is websitebeheer nodig om zo hoog mogelijk op Google te blijven staan en op die manier de producten en- of diensten te kunnen presenteren van jouw bedrijf. Tenslotte is onderhoud ook een vereiste om de waarde van de website in de loop der tijd te behouden.

Klanten

Het krijgen van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten is één van de belangrijkste punten in een onderneming. Met een goed onderhouden website wordt dit gerealiseerd. De website moet uitermate klantvriendelijk zijn en relevant worden gehouden door informatie en inhoud regelmatig te vernieuwen. Ook moet ervoor gezorgd worden dat de communicatie en call-to-actions up to date zijn. Een handige tip: controleer regelmatig of de gegevens van jouw bedrijf, zoals adres-, werk- en telefoonnummer kloppen en dat bijvoorbeeld prijslijsten en informatie actueel zijn.

Veiligheid

Veiligheid is een enorm belangrijke reden om een website goed te onderhouden. Wanneer je werkt met een CMS (Content Management Systeem) zoals WordPress, moet je ervoor zorgen dat de website up-to-date blijft qua beveiligingsupdates. Als dit niet wordt gedaan, kunnen hackers bij jouw websitegegevens komen en deze ook stelen.

Content

Met de opkomst van WordPress is het stukken eenvoudiger geworden om jouw eigen content te plaatsen. Of het nou gaat om tekst, foto’s of video’s. Bij andere oude CMS-systemen was dit voorheen stukken lastiger. Nu het eenvoudiger is geworden, is het verstandig om hier gebruik van te maken. Zorg ervoor dat jouw content actueel is en regelmatig wordt bijgewerkt. Door het regelmatig bijwerken van jouw website, is de kans groter dat je hoger in Google eindigt. Dit is dan ook één van de redenen waarom het van belang is om jouw website te onderhouden.

Dit komt namelijk doordat websites met oude informatie of inhoud lager in de zoeklijst van zoekmachines terecht komen. Google controleert bijvoorbeeld de HTTP-header van de pagina ‘if-modified-since’ om te bepalen of crawlen van belang is. Wanneer er sporadisch wijzigingen aangebracht worden, kan het ertoe leiden dat jouw bedrijf onder die van de concurrenten komt te staan.

Imago

Jouw eigen website is een weerspiegeling van het bedrijfsimago. Een website met bijvoorbeeld veel verouderde informatie, veel fouten en koppelingen die niet werken, leidt meestal tot een slordig en onbetrouwbaar bedrijfsimago. Dit kan een oorzaak zijn van de achteruitgang van jouw bedrijf. Het is handig om routinematig het uiterlijk van jouw bedrijf te analyseren, zodat deze overeenkomt met het imago van het bedrijf. Controleer hiervoor slechte grammatica, spelfouten en gebroken links. Laat deze zo snel mogelijk repareren voordat klanten het kunnen zien en afhaken!

Webdesign

Elk jaar zijn er weer nieuwe webdesign trends te vinden. Waar voorheen weinig met video werd gedaan, zie je dit nu bij veel meer sites terug. Daarnaast is met de opkomst van de smartphone de focus meer op het visuele gedeelte komen te liggen. Afbeeldingen en video’s zijn tegenwoordig minstens even belangrijk als de tekst. Bovendien wordt het steeds belangrijker dat jouw website ontwerp overeenkomt met de huisstijl van jouw bedrijf.

Webdesign kan een grote rol spelen in het behouden van jouw websitebezoekers. De indeling speelt daarbij een grote rol. Een smalle pagina, te kleine afbeeldingen of te veel overdreven kleurgebruik verlagen het aantal websitebezoekers die op jouw website blijven.

Nieuwe features

Het up-to-date houden van jouw website, biedt nieuwe mogelijkheden. Eens in de zoveel tijd voegt een systeem zoals WordPress namelijk nieuwe features toe aan het CMS. Bij elke release komt het systeem weer met een stukje vernieuwing. Als je deze updates niet uitvoert, zal jouw website achterlopen op de concurrentie. Bovendien maken de nieuwe features het werken met WordPress vaak weer een stukje eenvoudiger.

Snelheid

Naast het toevoegen van nieuwe elementen en features aan WordPress, zijn de ontwikkelaars ook constant bezig om het systeem sneller te maken. Een nieuwe release maakt het werken met WordPress niet alleen gemakkelijker, maar ook sneller en efficiënter. De snelheid van jouw website is belangrijk voor de gebruikerservaring. Hier hecht Google ook erg veel waarde aan. Het bedrijf focust zich namelijk heel erg op het goed en snel kunnen bedienen van hun klanten. Dus als je aan de slag gaat met zoekmachineoptimalisatie, dan is het een goede start om eerst te werken aan de snelheid van jouw website. Een geupdate website werkt vrijwel altijd beter dan een website met een oudere versie van een CMS-systeem.

Conclusie

Zorg voor een goed onderhoud van jouw website. Zie het als een tuin: wanneer jij jouw tuin niet onderhoud, zullen er geen bloemen groeien. Sterker nog, de kans op onkruid wordt met de week groter. Hetzelfde geldt voor een WordPress website. Onderhoud zorgt ervoor dat jij met de nieuwste features een goede, snelle en efficiënte website tot je beschikking hebt.

Bovendien bescherm je op deze manier jouw website tegen onkruid. Met onkruid bedoelen wij natuurlijk mensen die jouw website proberen te hacken of die spam berichten proberen te plaatsen. Onderhoud de website op een goede manier en je zal er nog lang plezier van kunnen beleven! Dutch Blue heeft jarelange ervaring in het bouwen en onderhouden van WordPress websites. Wij onderhouden graag jouw tuintje en zorgen dat de mooiste vruchten daaruit geplukt kunnen worden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Ik wil meer omzet

  Ik wil meer omzet.

  Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

  Bedrijfsnaam*

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Ook online succes?

  Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
  We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.