Magento Social: Producten aanbieden via Facebook.

We hebben het een tijdje geleden al gehad over Magento, het web platform dat bedrijven een makkelijke manier aanbiedt om een webshop te creëren. Sinds de overstap naar Magento 2.0 zijn veel van de...
Actueel

We hebben het een tijdje geleden al gehad over Magento, het web platform dat bedrijven een makkelijke manier aanbiedt om een webshop te creëren. Sinds de overstap naar Magento 2.0 zijn veel van de problemen uit de eerdere versie opgelost, waardoor je een platform krijgt dat snel, flexibel, intuïtief en gebruiksvriendelijk is. Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden om echt het onderste uit de kan te halen met Magento 2.0. Zo kan je jouw webshop optimaal benutten, zoals bijvoorbeeld Magento Social. Met Magento Social kan je niet alleen jouw webshop promoten via social media, maar ook de webshop integreren in je Facebookpagina. Potentiële klanten kunnen dan direct via Facebook producten aanschaffen. Hoe dit allemaal te werk gaat, lees je hieronder.

Waarom Magento?

Laten we beginnen met beantwoording van de vraag waarom je voor Magento zou moeten kiezen. Er zijn twee verschillende versies van Magento waar rekening mee gehouden moet worden: Magento Community en Magento Enterprise. Één van de grootste voordelen van Magento Community is dat het open-source software is. Dit betekent dat het gratis kan worden gebruikt en de code achter Magento openbaar is. Iedereen kan er dus aan sleutelen, waardoor vele verschillende versies, templates en extensies voor het platform zijn ontstaan. Je kunt je webshop helemaal inrichten zoals jij het hebben wilt. Het grootste nadeel is dat er geen officiële support voor Magento Community is. Daarentegen is er wel een grote online community om vragen aan te stellen. Magento Enterprise heeft dit laatste probleem niet, maar er moet wel op de prijs van de licentie gelet worden (dit kan makkelijk oplopen tot €1500,- per jaar). Voor meer informatie hierover, zie deze blogpost over Magento 2.0.

Wat is Magento Social?

Magento Social is een extensie die door Magento is ontwikkeld die als gateway van jouw social mediapagina naar jouw webshop kan dienen. Met deze extensie kan je een ‘Shop’ functie op jouw Facebookpagina plaatsen, waarbij jouw hele catalogus meteen te zien is en producten daar aangeschaft kunnen worden. Je kan ook makkelijk advertenties aanmaken en producten laten promoten. Naast het verbeteren van de functionaliteit van jouw Facebookpagina zijn er veel andere voordelen om jouw webshop en Facebookpagina te verbinden. Voor steeds meer mensen is social media een belangrijke bron van informatie, waardoor het geweldige kansen schept om mogelijke klanten kennis te laten maken met jouw brand en jouw producten. 57% van mensen zijn meer geneigd om te kopen van een merk dat zij via social media volgen, dus ze via Facebook op de hoogte brengen van (nieuwe) producten en het online aanschaffen makkelijk maken zullen klanten ook meer bereid zijn om een aankoop te doen.

Hoe kan je Magento Social installeren?

Het installeren van Magento Social is vrij gemakkelijk. Let wel: de Magento Social extensie is gratis, maar aan de Magento Social service zijn wel kosten verbonden. Het enige wat je verder nodig hebt is een Facebookpagina en een Facebook bedrijfs-pagina. Nadat je Magento Social hebt geïnstalleerd, zal je een nieuwe optie krijgen in het Magento Admin Panel, [‘Connect to Facebook’/‘Verbind met Facebook’]. Als je hierop klikt zal Magento je verder door het proces leiden om Magento met Facebook te verbinden en je Facebook store op te zetten. Zoals hierboven beschreven zal je hierna een nieuwe ‘Shop’ optie hebben op jouw Facebookpagina en je zal ook in staat zijn om Facebook advertenties aan te maken. Het is jammer genoeg nog niet mogelijk met Magento om je webshop met andere social media te verbinden, maar er zijn wel derde partijen die deze functionaliteit aanbieden.

We leven in een wereld waar social media een steeds grotere invloed heeft: 22% van de hele wereldbevolking zit op Facebook, LinkedIn heeft meer dan een half miljard profielen en 409 miljoen mensen lezen samen meer dan 20,7 miljard blogposts van WordPress per maand. Het is daarom belangrijk om het bereik van social media bij het adverteren en de verkoop van producten niet te onderschatten. Magento Social is één van de tools die dit een stukje makkelijker maakt.

Meer info?

Dutch Blue werkt zelf met Magento Community om professionele websites op te zetten. Wil je meer weten over Magento of andere mogelijke website platformen voor jouw onderneming? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Dutch Blue voor meer informatie. Onze specialisten helpen je graag verder.

Ik wil meer omzet

  Ik wil meer omzet.

  Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

  Bedrijfsnaam*

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Ook online succes?

  Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
  We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.