World Back-up Day.

World Back-up Day Vandaag, 31 maart is het World Back-up Day, en dat betekent dat het tijd is om een back-up te maken van al uw belangrijke bestanden,  zoals klantgegevens, financiële gegevens,...
Websites

World Back-up Day

Vandaag, 31 maart is het World Back-up Day, en dat betekent dat het tijd is om een back-up te maken van al uw belangrijke bestanden,  zoals klantgegevens, financiële gegevens, maar ook van uw website.

We leven in een tijdperk dat er van alles via internet gaat en dat is bij uw bedrijf waarschijnlijk niet anders. Voor uw website is het ook van enorm groot belang dat deze altijd online is en dat de data die u van uw klanten verzamelt, zoals betalingsgegeven,  adresgegevens en offerteaanvragen op een veilige manier bewaard blijven.
Hiervoor bieden wij ook hosting en Up-to-day SLA aan. Hiermee is uw website altijd online. Mocht er sprake zijn van een storing bij een server, dan kan een recente versie van uw website moeiteloos op een van onze fall-back servers worden gehost.

Waarom zou u een back-up maken?

Bestanden raken vaker kwijt dan u denkt. Soms gebeurt dit per ongeluk, maar soms gebeurt dit ook omdat u uw telefoon, camera of tablet verliest, of dat deze kapot gaat, crasht, of zelfs gestolen wordt. Dan zou u zomaar alles kwijt kunnen zijn.

Als u een back-up maakt van uw bestanden loopt u in ieder geval minder risico om uw meest waardevolle foto’s, die u op dit moment misschien alleen op uw computer hebt staan, voor altijd te verliezen.

Bij bedrijven gaat dit zelfs nog een stapje verder dan een paar foto’s. Als er door brand, lekkage, een servercrash, diefstal of het per ongeluk dan wel opzettelijk overschrijven van bestanden belangrijke informatie verloren gaat, dan kan dit een bedrijf platleggen en tot een enorme kostenpost leiden. Daarom is het raadzaam om te zorgen dat uw website en bestanden op meer dan slechts één locatie zijn opgeslagen.

Hoe kunt u een back up maken?

Zelf maken wij gebruik van een externe server, waar onze data altijd veilig als back-up staat opgeslagen. Zo voorkomen we dat bij een servercrash, brand of natuurramp al onze bestanden voor altijd verdwenen zijn.

Als u interesse hebt in het laten ontwikkelen van uw website of als u al een website heeft, kunt u ervoor kiezen om uw hosting bij Dutch Blue onder te brengen. Dan staat uw website altijd veilig online, met een recente back-up op een externe SLA-server. Zo heeft u de zekerheid dat uw website en al haar gegevens veilig zijn en altijd online staan en up-to-date zijn.

Tegenwoordig biedt bijna elk besturingssysteem (bijv. Windows en OSX) of antivirusprogramma wel een beperkte (beveiligde) opslagruimte in de cloud en kunt u ook altijd een externe harde schijf, dvd of USB stick gebruiken als medium om uw back-ups op te zetten. Keuze genoeg, dus geen excuus om geen back-ups te maken.

Het maken van de back-up zelf is kinderlijk eenvoudig. Selecteer de bestanden waar u een back-up van wilt hebben en kopieer ze naar de cloud, harde schijf, USB-stick of DVD waar u ze op wil opslaan. Ook zijn er programma’s die op gezette tijden een back-up van uw hele systeem kunnen maken.

Wat kunt u zelf doen om een back-up te maken?

Ga na of al u belangrijke bestanden zich op slechts één locatie of meerdere bevinden. Als u slechts een deel beschermt, evalueer dan of het interessant is om van al u bestanden een back-up te maken. Mocht u al back-ups van al uw bestanden maken, zorg dan dat deze veilig zijn. Niet alle gratis cloud-opslagdiensten zijn even goed beveiligd, wat zeker voor het opslaan van financiële en persoonlijke informatie van groot belang is.

Wat kunt u als bedrijf doen?

Als bedrijf is het vaak zo dat bestanden zich op een centrale server vinden die in meer of mindere mate toegankelijk is voor alle medewerkers. Op het moment dat deze server het zou begeven zijn belangrijke bestanden misschien voor altijd verloren. Daarom is het ook voor bedrijven goed om een externe back-uplocatie te hebben waarmee eventuele problemen met de server niet leiden tot het lamleggen van alle bedrijfsprocessen.

“Bij Dutch Blue is elke dag back-up-dag”

Wij zijn ons zeer bewust van het nut van goede back-ups en we hopen dat u uw persoonlijke en bedrijfssituatie goed analyseert en vandaag nog een back-up van uw bestanden maakt of laat maken. Mocht u meer informatie willen over het maken van back-ups of de mogelijkheden tot hosting, neem dan contact met ons op. Wij nodigen u graag uit voor een goede kop koffie en een lekkere stroopwafel en nemen uw vragen uitgebreid met u door.

Ik wil meer omzet

  Ik wil meer omzet.

  Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

  Bedrijfsnaam*

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Ook online succes?

  Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
  We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.