Wat zijn de voordelen van een contentkalender?.

...
Websites

Als bedrijf kunt u online op tal van manieren met (potentiële) klanten communiceren. Denk behalve aan sociale media ook aan blogposts, podcasts of nieuwsbrieven. Met al deze mogelijkheden loopt u al snel het risico om het overzicht kwijt te raken. Een contentkalender helpt om dit overzicht terug te winnen. In deze kalender neemt u niet alleen op wanneer u welke online communicatie wilt verspreiden, maar ook hoe deze content wordt gegenereerd, wie binnen uw bedrijf hiervoor verantwoordelijk is en welk budget beschikbaar is. In dit artikel bespreken we de voordelen van een contentkalender.

De kalender stimuleert brainstormen over uw online plannen

Online succes vereist een doordacht plan. In het wilde weg content publiceren, past hier niet bij. Dit kan namelijk leiden tot bijvoorbeeld dubbele content of zelfs artikelen die met elkaar in tegenspraak zijn. U voorkomt dit door een kalender op te stellen die drie, zes of nog meer maanden vooruit kijkt. Bij het opstellen van de kalender wordt namelijk op een natuurlijke wijze gebrainstormd over de te beschrijven onderwerpen. Aldus kunt u een visie opstellen voor online content die door uw gehele bedrijf wordt omarmd én meteen in de vorm van een contentkalender wordt vastgelegd.

De kalender helpt om u online te onderscheiden

Unieke content is cruciaal om online succesvol te zijn. In uw bedrijfstak zijn er echter ongetwijfeld al bedrijven die online content genereren. Bij het opstellen van een lijst met onderwerpen voor uw content moet u hier rekening mee houden. Uiteraard is er altijd enige overlap in de onderwerpen waar u en uw concurrenten over schrijven, maar onderscheidend zijn binnen uw bedrijfstak kan op vele manieren.

Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om dieper op onderwerpen in te gaan dan uw concurrentie, om video of audio in plaats van alleen tekst te gebruiken of om u te onderscheiden met een eigen toon. Voordat u hier een keuze in maakt, zult u eerst de content van uw concurrentie moeten analyseren. Het opstellen van een kalender voor uw online content vereist zodoende het nodige werk, maar dit betaalt zich vanzelf terug in een groter online succes.

Bel mij terug.

Bel ons op 085 – 486 57 20 of vul het onderstaande formulier in. Wij bellen u z.s.m terug!  De kalender helpt om consistent online aanwezig te zijn

  Het is niet zonder reden dat tijdschriften of tv-programma’s op vaste tijdstippen worden uitgegeven of uitgezonden. Consistentie leidt namelijk tot loyaliteit bij afnemers. Consistentie houdt allereerst in dat u regelmatig en volgens een vaste planning nieuwe content publiceert. Op deze manieren weten de bezoekers van uw website of sociale media wanneer zij nieuwe content van u kunnen verwachten.

  Daarnaast behoort de content ook qua toon en kwaliteit consistent te zijn. Goede content is namelijk een vereiste om online succesvol te zijn. Hoogstaande content realiseert u stukken eenvoudiger wanneer in uw bedrijf wordt gewerkt met een doordachte planning. Dit garandeert immers dat blogposts of andere content niet op het laatste moment onder tijdsdruk worden afgeraffeld.

  Met de kalender bent u voorbereid op belangrijke evenementen

  Er zijn bepaalde feestdagen die u niet zomaar voorbij kan laten gaan. Denk aan feestdagen zoals Koningsdag en kerst of aan bijzondere dagen voor uw bedrijfstak. Deze dagen zijn een kans om uw online succes te versterken. Zo kunt u bijvoorbeeld meer klanten aantrekken met een interessante kortingscode voor de kerstdagen of met speciale content die inspeelt op Koningsdag. Dit vraagt allemaal wel om voldoende voorbereiding, zodat de volledige website en de rest van uw bedrijf goed op deze speciale dagen zijn ingesteld. Een planning voorkomt dat al deze voorbereiding op het laatste moment verricht moet worden.

  Ook de voordelen van een contentkalender ervaren? Wij helpen u graag met uw content marketing strategie!

  Wij zijn een online marketingbureau die onze klanten niet alleen succesvol maakt, maar er ook voor zorgt dat zij online aan de top blijven. Met advies en ondersteuning kunnen wij u helpen bij alle onderdelen van uw content strategie. Wilt u weten hoe wij uw bedrijf kunnen helpen? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. De koffie staat altijd voor u klaar!

  Ik wil meer omzet

   Ik wil meer omzet.

   Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

   Bedrijfsnaam*

   Naam*

   Telefoonnummer*

   Ook online succes?

   Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
   We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.