Content marketing anno 2017.

Unieke content is enorm belangrijk bij het werven van nieuwe klanten. Content kan op verschillende manieren worden verspreid en dus is het de moeite waard om de content marketing trends voor...
Websites

Unieke content is enorm belangrijk bij het werven van nieuwe klanten. Content kan op verschillende manieren worden verspreid en dus is het de moeite waard om de content marketing trends voor 2017 in de gaten te houden. Het kan u namelijk helpen om onderscheidend te zijn binnen uw branche en bovendien helpt het u meer kwalitatieve leads te genereren voor uw onderneming. De laatste jaren zien we steeds dezelfde trends terugkomen, het is dan ook uiterst belangrijk dat u uw strategie echt aan gaat passen naar deze trends om succesvol te blijven in 2017. We kunnen er niet meer omheen, content is koning!

U bent mobile-proof

De afgelopen jaren is er veel discussie gevoerd over het creëren van responsive design voor een website. Het is een discussie die in 2017 eigenlijk niet meer wordt gevoerd. Het is namelijk de gewoonste zaak van de wereld dat u als ondernemer over een website beschikt die mobiel goed toegankelijk is. Men verwacht namelijk dat in 2017 driekwart van het internet afkomstig is van mobiele apparaten. Is uw website nog niet up-to-date op dat vlak? Zorg er dan voor dat dit snel in orde wordt gemaakt, een responsive website is een vereiste, vooral in de zoekmachines! Pas hier ook uw content op aan. Of u nu een video of een webtekst plaatst, zorg dat de content responsive is en dus ook op een mobiel device goed zichtbaar is!

Videomarketing neemt in rap tempo toe

Niet alleen webteksten zijn van belang voor een goede ranking in Google en het werven van nieuwe klanten, video levert daar eveneens een belangrijke bijdrage aan. In de afgelopen jaren is de populariteit rondom videomarketing al enorm toegenomen en dit wordt alleen maar meer. Alleen al in 2016 verachtvoudigde het aantal video views op Facebook. Natuurlijk moet u als ondernemer meegaan in deze flow. Ga hier niet alleen op social media aan de slag, maar ook op uw website zelf. Het visualiseren brengt, uiteraard ook afhankelijk van uw doelgroep, uw boodschap hoogstwaarschijnlijk veel beter over én de interesse is direct gewekt.

Nog meer persoonlijke benadering

Meer dan ooit zal in 2017 de persoonlijke benadering van klanten een rol gaan spelen. Daarom is specifieke content ontzettend belangrijk in het nieuwe jaar. Bovendien moet een klant vooral het gevoel hebben dat de content in wat voor vorm dan ook, speciaal aan hem/haar gericht is. Voor u als ondernemer is het de uitdaging om autoriteit te zijn in uw vakgebied door specialistische kennis te hebben over de producten of diensten die u verkoopt, samen is dit een succesvolle combinatie.

Betaalde content

Iets waar we allemaal iets minder blij van worden, websites zullen steeds meer omzet willen generen door de u geld te laten betalen voor het doorplaatsen van content. Waar vaak gebruik werd gemaakt van backlinks, zal dit nu vaak tegen betaling gaan. De zogeheten “adblockers” komen steeds vaker voor op websites in 2017. De opkomst van Facebook marketing is hier voor een groot deel verantwoordelijk voor.

Content marketing trends vormgeven met Dutch Blue

Wilt u ook in 2017 succesvol aan de slag met content marketing? Neem dan de trends voor 2017 in acht en integreer ze in uw online strategie. Dutch Blue kan u daarin uitstekend ondersteunen. Neem contact op voor het inplannen van een afspraak en laat ons u helpen om ook in het nieuwe jaar online succesvol te zijn met uw bedrijf. Leuke, inspirerende en pakkende content in welke vorm dan ook helpt u absoluut in uw zoektocht naar nieuwe klanten.

Ik wil meer omzet

  Ik wil meer omzet.

  Wij geven graag vrijblijvend advies over het genereren van meer omzet voor jouw bedrijf.

  Bedrijfsnaam*

  Naam*

  Telefoonnummer*

  Ook online succes?

  Wij zijn erg benieuwd naar jouw verhaal. Wat doet jouw organisatie en welke missie heb je?
  We nemen graag met je door welke online successen voor jou in het verschiet liggen en hoe wij je kunnen helpen scoren.