Zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Zoekmachine optimalisatie heeft als doel uw website of webshop beter vindbaar te maken op bepaalde zoekwoorden, die specifiek afgestemd zijn op uw doelgroep.

Voordelen van zoekmachine optimalisatie

Wanneer uw doelgroep u gemakkelijk kan vinden met behulp van zoekmachines zal dit leiden tot meer leads en aanvragen op uw website. Zoekmachine optimalisatie heeft vele voordelen, waarvan wij enkele zullen toelichten.

Meer bekendheid op internet.
Niemand investeert in een website of webshop om deze vervolgens onder te laten sneeuwen op het wereldwijde web. Eén van de belangrijkste voordelen van zoekmachine optimalisatie is de – gratis – toename in het aantal relevante bezoekers op uw website. De kans op het aantrekken van meer klanten is hoog bij een vermelding in de top 10 van de zoekresultaten. Ruim 70% van de zoekmachine gebruikers kijkt niet verder dan de eerste 4 zoekresultaten en 90% niet verder dan de eerste 10 resultaten.

Zoekmachine optimalisatie verdient zichzelf terug.
Er zijn talloze manieren om bezoekers te trekken naar uw website. Zoekmachine optimalisatie vergt een lange adem in vergelijking met bijvoorbeeld Google Adwords (SEA). Echter, voor bezoekers via organische resultaten betaalt u niets en pagina’s die hoog in Google staan, blijven bezoekers opleveren.

Klanten gaan op zoek naar u.
Bij meer traditionelere vormen van acquisitie, zoals koud bellen (cold calling), moet u de potentiële klant constant opzoeken en ‘voeden’ met interessante informatie, zonder drammerig of commercieel over te komen. Bij zoekmachine optimalisatie draaien wij het om, u levert de juiste informatie voor uw doelgroep, op basis van de woorden waarop zij in zoekmachines zoeken en u gevonden wilt worden. Via de zoekmachines komen ze voortaan op uw website of webshop uit. U laat uw potentiële klanten uw website vinden, iedere dag opnieuw.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Wij kunnen u helpen om gevonden te worden door uw doelgroep. Hoge bezoekersaantallen zijn leuk, maar zo lang de bezoekers niet relevant zijn, leveren zij niks op. Dutch Blue heeft ruim 10 jaar ervaring op gebied van zoekmachine optimalisatie en online marketing voor zowel nationale als internationale bedrijven. Het team van ‘knappe koppen‘ staat klaar om u te helpen bij het optimaliseren van uw website en het behalen van online succes.

Martijn Hagenbeek

Ook online succes?

Neem dan contact op.

Bel ons op 085 – 486 57 20 om vrijblijvend een afspraak te maken voor een bak koffie en een stroopwafel, mail naar info@dutchblue.nl of…

Maak een online afspraak